PROJECTE


Piràmide del moviment 🏃‍♂️
Avui us proposem una nova activitat de projecte per aprendre més sobre què és mantenir una vida saludable. Fins ara hem vist que és molt important tenir una alimentació equilibrada i descansar bé cada dia. Creieu que ens oblidem d’alguna cosa? 🤔

Doncs sí! Molts  de vosaltres ja heu anat dient a les diferents activitats que hem anat fent que per mantenir una vida saludable també és important mantenir-nos actius!! Endavant, cliqueu la imatge per veure la importància del moviment en el nostre dia a dia. 


Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!


Com ha anat l’activitat? Ara, us proposem una activitat per moure’ns tots junts i mantenir-nos actius. Us animeu?! 🤪

Ens cuidem 😄

Aquí teniu també una activitat per reflexionar sobre tot el que hem anat treballant en aquest projecte.  Què diríeu que és el més important per mantenir una vida saludable? I, sobretot, ho feu? 

Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!El descans 😴
Avui us proposem una nova activitat per continuar treballant l’alimentació i els hàbits saludables. Endavant, cliqueu la imatge per saber de què tracta! Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!I tu, què menges? 🍛
Avui us proposem una activitat en la qual haureu de revisar què mengeu al llarg del dia, identificar el tipus de menjar i valorar la quantitat que en mengeu. Però, abans, mireu aquest vídeo!! I vosaltres, què en penseu? És bo el sucre? 🤔❓


Després de fer aquesta petita reflexió, segur que ja esteu preparats per fer la tasca! Endavant, cliqueu la imatge per començar! 😃


Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!La piràmide dels aliments
Continuem treballant la piràmide dels aliments! Mirant  del vídeo de la setmana passada vam descobrir que és la piràmide dels aliments i per a què serveix. Avui seguirem treballant per esbrinar quins són els aliments que hauríem de menjar cada dia per tenir una alimentació més saludable. 


Recordeu que podeu tornar a mirar el vídeo per fer memòria! 😃

Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!I tu, què esmorzes i què berenes? 🥪
Ara que ja hem completat la piràmide dels aliments, reflexionem... Com ho fem nosaltres? Ja ho fem bé o podríem canviar alguna cosa per  millorar la nostra alimentació?


Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!L'alimentació saludable 🥗
Avui us proposem una nova activitat sobre l’alimentació saludable, però abans de començar a fer-la heu de veure aquest vídeo!  


Heu estat ben atents? Ara ja podeu començar a fer l’activitat. Endavant! 😉


Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!Benvinguts al món de l'alimentació saludable 🍏
Avui us proposem una activitat per continuar treballant l’alimentació saludable. Endavant, seguim investigant! 🕵️‍♀️Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!El nostre creixement
Molt bé! Molts de vosaltres vau endevinar de què tractaria el nou projecte. Per això, avui us proposem una nova activitat en la qual haureu d’investigar alguns aspectes del vostre creixement... A veure què esbrineu!  🕵


Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!


Iniciem un nou projecte!
En aquest 3r trimestre, iniciem un nou projecte, però de moment no us direm de què tracta... A veure si l'endevineu! 😜

Endavant, mireu el vídeo, però... Compte! Heu d'estar ben atents perquè després haureu de respondre unes preguntes!  🎥


Heu estat atents?!  Només així podreu respondre aquestes preguntes... 🧐Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!El pas del temps
Amb el pas del temps el barri ha anat canviant molt.  Segur que si teniu família que hagi viscut a Horta us poden explicar coses molt, molt interessants.

Per fer l’activitat, podeu escollir un dels llocs que us proposem. El que vosaltres vulgueu! Són alguns dels llocs més coneguts del barri d’Horta. Un cop hàgiu escollit el lloc, cliqueu la imatge per començar a fer l’activitat.

  

   

Per fer l’activitat només heu d’observar les dues imatges de la fitxa i trobar les diferències entre la fotografia d’abans i la fotografia d’ara. Quan les hàgiu pensat, escriviu frases curtes per explicar les diferències que heu trobat! No fa falta  buscar coses  molt rebuscades, és un treball d’observació! 👀

Abans........................... i ara............................ 

Psssst! Si coneixeu alguna curiositat del lloc, també la podeu escriure.  

 Cliqueu aquí per tenir el document en format WORD. D'aquesta forma el podreu descarregar, escollir el lloc i editar el document. En ser un document en format word és possible que es desconfiguri.Joc: ordena de més petit a més gran

El barri d'Horta

Com ja sabeu, en aquest segon trimestre estem estudiant el barri d'Horta. Al llarg d'aquesta setmana anirem afegint informació i recursos perquè repasseu tot el que hem treballat fins ara. 

Cliqueu la presentació! Reconeixeu alguns d'aquests llocs? Mireu com han anat canviant amb el pas del temps. 
Entrevista

Ara, per seguir treballant el barri, us proposem fer una entrevista a algú de la vostra família. Nosaltres, estem estudiant el barri d'Horta, però si no sou d'Horta, podeu fer l'entrevista d'un altre barri!

Recordeu que abans de realitzar l'entrevista com a reporters experimentats l'heu de preparar bé!


  • Primer haureu de pensar les preguntes que voleu fer.
  • Després haureu d'escriure les preguntes en el full d'entrevista. 
  • Quan ja tingueu les preguntes, prepareu-vos per fer l'entrevista a algú!
  • Per fer l'entrevista: llegiu les preguntes de forma clara! Que l'altra persona us pugui entendre bé i anoteu les respostes al full. 

Aquí teniu el model per poder escriure les preguntes i les respostes. Cliqueu la imatge!


Psst! Per fer-ho més divertit, podeu agafar un objecte com si fos un micròfon i gravar  l'entrevista. Ens agradarà molt veure com ho heu fet!Reciclem!

Avui dia les persones generem molts residus que hem d'intentar disminuir per mantenir tots els espais del nostre barri ben nets. Per això és important el reciclatge! 

Tots i totes haureu vist al carrer contenidors de diferents colors: blauverdgrocmarró i gris. Aquests contenidors serveixen per classificar les deixalles segons el material del qual estiguin fets i s'han de separar per tal de facilitar el procés de reciclatge.

Teniu dubtes sobre el reciclatge i no sabeu on hauríeu de llençar alguns residus? Doncs aquí teniu un recurs per resoldre els vostres dubtes!


També us deixem un parell de vídeos que expliquen com reciclar i la importància de reduir, reutilitzar i reciclar.


I, ara, que us sembla si ho practiquem?! Aquí teniu alguns jocs per anar practicant. Endavant, cliqueu la imatge!Rovaniemi

Aurora boreal

AURORA BOREAL

Londres

Situem Londres al mapa del món

Londres es troba al Regne Unit, país situat al nord-oest del continent d’Europa.
El Regne Unit

Com podeu veure a la imatge que hi ha a continuació, el Regne Unit està format per diferents països: Irlanda del Nord, Escòcia, Anglaterra i Gal·les. Londres és la capital del Regne Unit i Anglaterra i es troba al sud d'Anglaterra. És una de les ciutats més transitades i visitades del món per la seva cultura i arquitectura. 

Coneixem una mica més la ciutat

A Londres hi ha una gran quantitat de llocs interessants! Perquè pugueu saber una mica més, us deixem l'enllaç a un mapa interactiu on podreu veure on estan situats els llocs més visitats de Londres amb imatges i més informació sobre cadascun d'ells. 


Alguns dels que més ens han agradat a nosaltres són: l'Ull de Londres, l'Abadia de Westminster, la Torre de Londres, Hyde Park, el Big Ben, el Pont de la Torre... Us animem a trobar més llocs interessants!Fem una visita virtual per Londres

Londres està molt lluny, però podem visitar alguns dels llocs més coneguts de forma virtual per fer-nos una idea més ajustada de com són en realitat. Cliqueu aquí per començar la vostra visita virtual!La temperatura a Londres

Durant aquests dies hem estat estudiant la temperatura i el clima de Londres. Hem descobert que a la ciutat de Londres el temps varia molt: plou molt sovint, encara que també hi ha dies de sol. Els mesos més freds són desembre, gener, febrer i març; i els dies més càlids són juliol i agost. 


A més a més, durant alguns dies del mes de novembre hem fet un gràfic de la temperatura que fa Londres i un altre de la temperatura que fa a Barcelona, per així esbrinar a quina de les dues ciutats fa més fred. Sabeu quin ha estat el resultat?


Si pensàveu que el resultat és que a Londres fa més fred que a Barcelona... Heu encertat! Com podeu veure a la imatge, comparant durant uns quants dies les temperatures de les dues ciutats hem pogut veure que a Londres fa més fred que a Barcelona!Quina moneda es fa servir a Londres?

Igual que en tot el Regne Unit, la moneda oficial a Londres és la lliura esterlina. Cada lliura està dividida en 100 penics. Les monedes són de 1, 2, 5, 10, 20 i 50 penics i d’1 i 2 lliures. També hi ha bitllets, els més comuns tenen un valor de 5, 10, 20, 50 i 100 lliures esterlines.
Utilitzem l’eina digital Plickers!

Avui, a classe, hem fet un joc utilitzant l’eina digital Plickers! Durant la sessió hem hagut de respondre diferents preguntes relacionades amb el nostre projecte: la ciutat de Londres. A través d’aquesta activitat hem pogut veure tot el que havíem après durant aquest primer trimestre. Ha estat molt divertit!