MATES

Multiplicacions i problemes

Ens iniciem amb les multiplicacions! Avui us proposem dues activitats relacionades  amb les multiplicacions i la resolució de problemes. Però no us preocupeu,  podreu escollir entre una de les dues tasques. Endavant, mireu bé les activitats i escolliu una per fer! 

       
Activitat EXTRA: QUELI (2)

Com  ha anat?! Heu trobat arguments per excloure cadascun dels elements? Coincideixen les vostres respostes amb les del vídeo? Endavant, cliqueu el vídeo i comproveu-ho!
Operacions de tres xifres

Avui us proposem una nova activitat per seguir practicant les operacions i la resolució de problemes... Però fixeu-vos bé! Aquestes operacions són una mica diferents...🤨

Per fer les sumes de tres xifres hem de:

 • 1r PAS: Sumar les unitats.  Si són més de 9, portem 1 desena a la seva columna.
 • 2n PAS: Sumar les desenes.
 • 3r PAS: I, per últim, sumar les centenes. 

 Mireu els exemples que us mostrem a continuació! 👀

Ara ja podeu començar a fer l'activitat. Endavant, cliqueu la imatge! 😄

Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!
Activitat EXTRA: QUELI (1)

Sabeu que són les QUELIs? Endavant! Cliqueu el vídeo per esbrinar-ho i saber quin és el repte que ens proposen. 😏

Diners 💶

Avui us proposem una nova activitat per continuar practicant les monedes. Llegiu amb atenció per poder respondre bé totes les preguntes que us fan! 👀Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!Activitat EXTRA: Els nou quadres del museu (3)

Reflexionem i anem més enllà. Endavant! Cliqueu el vídeo per comprovar les vostres   respostes.  Ho podríem haver fet d’una altra manera? 

Operacions i problemes 💭

Aquí teniu una activitat per continuar practicant les operacions i els problemes. Fixeu-vos bé i anoteu les dades del problema. 


Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!Enigmes 🕵️‍♀️

Avui us proposem una nova activitat per pensar! Per trobar la resposta d’aquests enigmes podeu utilitzar un full i fer diverses proves. Endavant, cliqueu la imatge per començar!
Activitat EXTRA: Els nou quadres del museu (2)

Molt bé! Alguns de vosaltres ja vau descobrir quines són les combinacions que ens permeten fer el personatge més alt i el personatge més baixet. Però no parem  d’investigar... Mireu què ens proposen fer ara! 😮Investigueu i feu diverses  proves per trobar la resposta... La setmana vinent us mostrarem la solució!Problema matemàtic 🧮

Avui us proposem un problema matemàtic per continuar treballant els euros. Ben atents! Seguiu els passos i comproveu les vostres respostes. 🧐  

Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!


Operacions: sumes ➕

També un proposem una activitat per continuar practicant les operacions: seguiu els passos i comproveu els resultats! 🧐 
Activitat EXTRA: Els nou quadres del museu 

Imagineu que estem a un museu. Hi ha nou quadres que podem combinar per crear diferents personatges. Endavant! Cliqueu el vídeo per conèixer la proposta. 😄


Investigueu i feu diverses  proves per trobar la resposta... La setmana vinent us mostrarem la solució!

Si us sentiu creatius podeu crear els vostres propis quadres, tenint en compte les mesures per poder resoldre el problema! 🎨


El valor d'una xifra 🔎

Avui treballarem el valor de les xifres. El valor d’una xifra en un nombre depèn del lloc o  la posició que ocupin. Fixeu-vos, us ho expliquem amb un exemple!


Ara, és el moment de practicar! Endavant, cliqueu la imatge per començar. 😜


Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!


Gots de nombres infinits

Per continuar treballant el valor d'una xifra us proposem fer aquesta manualitat. Endavant, cliqueu la imatge!Activitat EXTRA: Nombres amunt, nombres avall (3)

Vau intentar fer l’últim repte que ens van proposar?! Si l’heu fet, haureu vist que canviant el rang de nombres de l'1 al 12, la resposta sempre és 36, independentment de l’ordre en què posem els nombres. Però... Passarà el mateix si tornem a canviar el rang? 🕵️‍♀️
Problema

Avui continuarem treballant la resolució de problemes, però ho farem una mica diferent. Resoldrem el problema per parts, analitzant totes les dades i pas a pas.


 1. Haurem de buscar la pregunta i escriure-la. Però compte, només la pregunta! En aquest primer pas també anotarem les dades que ens donen per poder resoldre el problema.
 2. Després haurem de fer la representació gràfica, és a dir, un dibuix de les dades que ens donen.
 3. En el tercer pas ja haurem de fer l’operació. Penseu, què és? Una suma? Una resta?
 4. Per últim, haurem d’escriure la resposta. En aquest cas no escriurem només el resultat, hem d’escriure el resultat en una frase. 


  Encara teniu dubtes? No us preocupeu! A continuació us deixem un problema d’exemple.     Ara, segur que ja esteu preparats per fer el problema! 


  Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!  Pensem 🤔

  Per fer aquesta activitat haureu de pensar quin és el signe que hem de posar per resoldre les següents operacions. Es tracta d’una suma? D’una resta? O l’operació no és possible perquè no es pot resoldre ni amb una suma ni amb una resta?

  Després haureu d’encerclar per parelles els nombres per aconseguir el nombre que apareix a la pancarta de cada capsa. Fàcil, oi?!
  Anem   de   compres! 🛒

  Vau trobar l’activitat de les monedes una mica difícil? No us preocupeu perquè aquí us deixem un seguit d’activitats  per continuar practicant. Busqueu diferents imatges per saber quin és el preu dels objectes!
  Activitat EXTRA: Nombres amunt, nombres avall (2)

  Molt bé! Molts de vosaltres vau provar de fer l’activitat i vau encertar. Sempre dona 25 perquè, independentment de l’ordre en què posem els nombres, la suma dinal sempre és 25. Ara continuarem amb el repte. Sabeu que passaria si canviem el rang dels nombres? A veure... 👀  Pssst! Us proposen el rang entre 1 i 12, però podeu provar altres  rangs de nombres!  Monedes 💰

  Avui us proposem una activitat per treballar els euros: les monedes i els bitllets. D'aquesta forma podrem anar a fer la compra sense equivocar-nos! 💶

  Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!


  Si teniu dubtes o voleu seguir practicant, us deixem l'enllaç de dos jocs. Aquests jocs tenen diverses activitats per conèixer les monedes i els bitllets, aprendre a comptar diners i comprar. Endavant, cliqueu les imatges!

              


  Activitat EXTRA: Nombres amunt, nombres avall

  Avui us proposem un petit repte. Es tracta d'una activitat EXTRA. Per tant, la podeu fer si voleu continuar practicant les matemàtiques. Endavant! Mireu el vídeo per saber què heu de fer. 


  Investigueu i feu diverses  proves per trobar la resposta... La setmana vinent us mostrarem la solució!  Operacions i problemes

  Avui us proposem una nova activitat de matemàtiques per continuar practicant les operacions i els problemes. Fixeu-vos bé que cada dia són una mica més difícils! 👀


  Pssst! D’aquesta activitat us demanem el retorn al correu electrònic de les classes!


  Aquí teniu uns consells per resoldre problemes matemàtics. Els podeu fer servir sempre! Heu seguit tots els passos?!

  (Creaeduca)


  Geometria

  La segona activitat que us proposem avui és un treball pensat per practicar la geometria. Endavant!  Les hores

  Com ja sabeu, en el rellotge analògic hi ha dos busques, una llarga i una curta. 
  • Busca curta: indica les hores
  • Busca llarga: indica els minuts

  Podem dividir el rellotge en 4 parts, que en direm quarts. 
  • Un quart són 15 minuts
  • Dos quarts són 30 minuts (15minuts + 15 minuts més). 
  • Tres quarts són 45 minuts (15 minuts + 15 minuts + 15 minuts).
  • En punt és quan la busca llarga fa tota la volta sencera al rellotge. Són 60 minuts (15 minuts + 15 minuts + 15 minuts + 15 minuts). 


   I, ara, a practicar! 
  Resolució de problemes

  Us deixem l'enllaç a un joc per practicar la resolució de problemes. Llegiu bé els enunciats! Cliqueu la imatge per començar a jugar.  Representació de nombres

  Continuem practicant la representació dels nombres! Us proposem una nova activitat on haureu d'escriure el nombre que hi ha dibuixat. Recordeu: podeu imprimir la fitxa per anar-la fent tranquil·lament.   Patrons

  Amb aquestes activitats que us proposem podeu mirar de seguir els patrons, crear patrons i practicar la numeració. 
  Avís: Aquestes activitats tenen un límit diari de temps. Després podeu continuar practicant amb altres propostes del blog. 


  Mesurem! 📏

  Practiquem la mesura amb diferents activitats i jocs. Cliqueu les imatges per començar a jugar! 


  Psst! També pots demanar a algú a casa que et digui diferents objectes per mesurar. Agafa una cinta mètrica i mesura'ls. Després dibuixa en un full l'objecte que has mesurat i anota les seves mesures. 


  Practiquem les sumes i les restes

  Aquí teniu alguns enllaços per continuar praticant les sumes i les restes. Clica les imatges  per començar a jugar!
  Avís: Aquestes activitats tenen un límit diari de temps. Després podeu continuar practicant amb altres propostes del blog.   Jocs de lògica

  Entrena't a pensar amb diferents jocs per treballar les teves habilitats matemàtiques, la lògica i la memòria. Clica la imatge per començar a jugar!

  Desenes


  http://www.jverdaguer.org/jsmedia/002aprenem/primer/numeracio/desdesena.swf
  Quina hora és?


  https://clic.xtec.cat/gali/player.html?variant=cent&grup=3&nivell=a&tema=2
  Col.loca i suma

  C:\Users\eeste\Downloads\colocasuma1.swf  Identifica les desenes i les unitats

  Aquí teniu un joc per practicar les unitats i les desenes. Cliqueu la imatge per començar a jugar!


  També podeu practicar la representació dels nombres clicant aquesta imatge! 

  Proposta d'activitat:
  1. Digueu a algú a casa que us digui un número qualsevol. Pssst! Millor començar per números petits. Després ja anirem fent números més difícils. 
  2. Agafeu un paper i intenteu dibuixar el número com es veu a la imatge. 
  3. Després cliqueu la imatge i, en el joc, escriviu el número que us han dit per comprovar com ho heu fet!
  Practiquem geometria

  Aquí us deixem alguns jocs per practicar el que hem après sobre geometria. Cliqueu sobre les imatges per començar a jugar!


   


  Avís: Aquestes activitats tenen un límit diari de temps. Després podeu continuar practicant amb altres propostes del blog. 


  Sabries relacionar figures geomètriques amb diferents objectes del nostre dia a dia? Intenta-ho!