CATALÀ


La meva habitació

Avui us proposem una nova activitat de català on haureu d’observar bé la vostra habitació, dibuixar el plànol i descriure com és. Endavant, cliqueu la imatge per començar! 😊


Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes.


La rentadora 🧺

Esteu preparats per investigar? Avui us proposem una nova activitat on haureu d’observar bé un electrodomèstic i contestar les preguntes! Recordeu: El més important és observar amb atenció! 


Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes.



Superherois 🦸‍♂️

Com us vam explicar a les videoconferències de la setmana passada, avui us proposem fer la descripció d’un superheroi o superheroïna. Endavant, cliqueu la imatge per veure l’activitat i tot el que haureu de tenir en compte per explicar el vostre personatge! 



Recordeu que haureu de practicar la descripció del vostre superheroi o superheroïna per fer-la a la videoconferència de la setmana vinent. 😜


Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes.



Lectura d'enunciats 🔎

Avui us proposem una lectura d’enunciats, haureu d’estar molt atents per fer-la! Endavant, cliqueu la imatge per començar! 😀


Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes.



G / J


Avui treballarem el so de la G i la J. Llegiu amb atenció per veure quines són les paraules que sonen diferent. 🤔





Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes.



Lectura: La gallineta  vermella 🐔

Heu contestat ja les preguntes de la lectura “La gallineta vermella”? Endavant! 

Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes.

Recordeu acabar de preparar la lectura que heu escollit per fer demà a les videoconferències. Tenim moltes ganes  d'escoltar-vos! 🤗


Corregim paraules 📝

Avui us proposem una activitat en la qual haureu d’estar ben atents! Per fer la tasca haureu de llegir bé les paraules, però... Compte! Hi ha algunes paraules que no estan ben escrites i les haureu de corregir.

Per fer l’activitat heu de tenir en compte algunes de les normes d’ortografia que hem treballat a classe:

  •    Noms propis / Noms comuns (majúscules)
  •    Hi ha / Hi havia
  •    C / QU
  •    R / RR



Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes. No és necessari que feu els dibuixos si feu l'activitat a ordinador


Hi ha paraules que no heu pogut corregir? No us preocupeu! Amb aquestes activitats online podeu continuar practicant i recordar algunes de les normes que hem estat treballant.   

         http://www.edu365.cat/primaria/catala/historic/ortografia_ci/ortografia.htmlhttp://www.edu365.cat/primaria/catala/index.html





Lectura "Ara que podem sortir"

Ara que podem sortir al carrer a passejar una estoneta, us proposem aquesta lectura per saber què podem fer quan sortim. Vosaltres ja ho feu així? O hi ha alguna cosa que haureu de canviar? 🤔




Fem de detectius 🕵️‍♀️

Avui farem un treball d’investigació! Per fer-ho, haureu de buscar un racó a casa on pugueu estar tranquils, tancar els ulls i parar atenció durant 3 minuts... A veure si podeu identificar tots els sorolls que escolteu!


Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes.


Lectura "Els animals" 🐐

Aquí teniu una lectura molt interessant sobre una notícia que es va publicar al diari el mes de març. 


Per saber una mica més podeu mirar aquest vídeo. Està relacionat amb la lectura!





Dictat preparat C/QU 💬

Avui treballarem un dictat com hem fet a classe. Estem treballant les paraules que s’escriuen amb C/QU. Per tant, és on haureu de parar més atenció! Per fer el dictat preparat haureu de seguir aquestes pautes:


  1. Primer heu de llegir el text amb molta atenció.
  2. Podeu subratllar amb el color que més us agradi les paraules que porten C/QU. D’aquesta forma serà més fàcil identificar-les!
  3. Després copieu el text a sota. Fixeu-vos bé com s’escriuen les paraules!
  4. Quan estigueu ben preparats, busqueu a algú a casa que us faci el dictat. Podeu dir a la persona que us faci el dictat que l’haurà de llegir a poc a poc i de forma molt clara. 


Psst! D'aquesta tasca haureu de fer el retorn al correu electrònic de les classes. 



Lectura 📖

Avui us proposem una petita lectura una mica especial... Mireu, mireu!! Després haureu d'escriure, amb molt bona lletra, dues frases relacionades amb una festa que es celebra aquesta setmana... Endevineu de quina festa es tracta?!


Psst! Com podeu veure, teniu dues opcions per la lectura: lletra d'imprenta o lletra de pal. 



Continuem practicant la c/qu





Comprensió lectora

Aquí teniu una comprensió lectora per continuar treballant des de casa. Llegiu atentament el text i després contesteu les preguntes! Recordeu que podeu imprimir la fitxa.





Cuinem!

Segur que molts de vosaltres heu aprofitat aquests dies per ajudar a casa a fer alguna recepta. Volem saber que heu fet! 

Aquí teniu un model per escriure la vostra recepta, els ingredients i la preparació. Podeu fer aperitius, postres, plats preparats, berenars, esmorzars... Animeu-vos!


Psst! Recorda fer bona lletra, explicant bé tots els passos a seguir per fer la recepta. També podeu fer fotografies o un dibuix!

Cliqueu aquí per veure totes les receptes estan fent els vostres companys i companyes!


L'ordre de l'oració, les síl·labes i més

Diferents activitats per practicar l'ordre de les oracions, les sílabes, l'ortografia, el vocabulari i més. 



Continuem treballant la poesia

Aquí teniu un recurs perquè veieu alguns exemples de poemes i continuar practicant. Endavant! Cliqueu la imatge. 





Una mà de contes

Aquí teniu un altre recurs relacionat amb els contes.  Podeu mirar diferents històries i aprendre algunes tècniques diferents per dibuixar-los. Cliqueu la imatge!





Petites històries

Utilitza la teva imaginació per crear petites històries a partir de diferents imatges, organitza-les com més t'agradi i explica que està passant. Clica la imatge per començar a crear la teva història!





Aventura't amb l'ortografia!

Aquí teniu diferents jocs i activitats per continuar practicant les normes d'ortografia que hem treballat a classe: les majúscules, r/rr i c/qu

Si cliqueu la primera imatge podreu recordar com són les normes de les majúscules, r/rr i c/qu. A la segona imatge teniu més activitats i jocs per continuar treballant l'ortografia!


http://www.edu365.cat/primaria/catala/historic/ortografia_ci/ortografia.html

http://www.edu365.cat/primaria/catala/index.html



Entrena't per llegir 🤓📖

http://www.edu365.cat/primaria/catala/index.html




M'endevines?